Därför borde alla köpa ett tyngdtäcke

Bild på ett tyngdtäcke
Därför borde alla köpa ett tyngdtäcke

Tyngdtäcke har för mig och min familj funkat väldigt bra sen vi köpte dessa för cirka 6 månader sedan. Vi köpte de som kallas bolltäcken och då är det små glaskulor i täcket som utgör tyngden.

Allt började med att jag sov väldigt dåligt och hade svårt att somna på kvällarna och då bestämde jag mig för att prova ett tyngdtäcke och jag fick goda resultat redan efter en veckas användning.

Det blev mycket lättare att somna och jag vaknade inte lika ofta på nätterna. Man kände sig mer utvilad på morgonen. Kort därefter så ville resten av familjen också ha ett eget tyngdtäcke.

Tyngdtäcket och hur det påverkar kroppen

Tyngdtäcket påverkar kroppen på följande sett. Vikten av tyngdtäcket lägger sig följsamt över kroppen och det blir som en behaglig kram som i sin tur utlöser oxytocin och melatonin vilket är vårt naturliga sömnhormon.

Detta gör att man blir avslappnad och lugn. Det är därför man sover så gott med tyngdtäcken. Om du vill läsa mer om forskningen om tyngdtäcken kan du göra det här!

Olika typer av tyngdtäcken

Det finns egentligen kedjetäcken och bolltäcken! Ett kedjetäcke är konstruerat så att man sytt fast kedjor på insidan av tyget vilket ger täcket dess tyngd.

Dock så är detta inte optimalt för följsamheten. Bolltäcken är det mest optimala när det kommer till tyngdtäcken. Ett bolltäcke är oftast fyllt med glaskulor och polyester vilket är mer följsamt runt huden och ger en mycket behaglig kram effekt vilket hjälper mig somna.

Lista på bra tyngdtäcken

  • Cura of sweden
  • Heavy sleeper
  • Zenkuru
  • Borganäs

Hur man väljer rätt tyngdtäcke

Det finns egentligen en regel som lyder att du ska välja ett tyngdtäcke som motsvarar ungefär 10-15% av din egna kroppsvikt.

Gör man detta så kommer man få optimalt ut av sitt tyngdtäcke. Man får inte ha för tungt men inte för lätt heller.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla