Dåligt med pengar inför vintern? Så här får du mer i plånboken!

Vintern är snart här och det betyder att det är dags för att budgetera för alla kostnader det innebär! Vi behöver varmare kläder och skor till hela familjen, det kommer en jul som ska firas med både paket och mat, och framförallt elräkningar som stiger. Kanske vill man också åka iväg på en mysig weekend eller skidresa. Kostnaderna kan dra iväg. Vi ska kika på vad man kan göra för att få budgeten att hålla hela vintern.

Är det något särskilt man måste tänka på när det gäller budgetering inför vintern?

Ja, det finns faktiskt en del saker man bör tänka på när det gäller budgetering inför vintern. Man bör till exempel se till att ha rätt sorts kläder för vädret, och det är också viktigt att ha bra skor. Man bör också tänka på hur mycket man har råd att spendera på mat och dryck under vintern, eftersom det ofta är dyrare under den här årstiden. Har man bil så ska det bytas däck till vinterdäck, vilket kan vara en stor kostnad.Det kan också vara en bra idé att planera in några aktiviteter som man kan göra inomhus under de kallare månaderna, så man inte blir stirrig av att bara sitta inne. Sommarn och vintern brukar vara de dyraste årstiderna, av olika anledningar. Tjänar man bra med pengar så behöver man kanske inte spara specifikt för att överleva vintern, men för många blir det väldigt tight att gå runt i ekonomin under vintermånaderna. Det kan leda till oro och ångest. Men givetvis finns det saker man kan göra för att undvika detta så bra som möjligt!

Hur gör man om man inte har tillräckligt med pengar för att klara vintern?

Det finns flera saker man kan göra för att spara pengar under vintern. Man kan till exempel handla mat och kläder på rea, använda fler handdukar och lakan som isolering, eller bara dra ner på sin energianvändning genom att stänga av ljus och apparater när man inte använder dem. Man kan också titta på sin budget och se om det finns några områden där man kan spara pengar, till exempel genom att flytta till en mindre lägenhet eller byta bilförsäkring. Det är alltid viktigt att ha en buffer för oväntade utgifter, så det är bra att ha lite extra pengar sparade för vintermånaderna. Saker och ting kan dock hända, och då kan det bli aktuellt med ett lån. Privatlån finns i olika summor och med olika räntor, så läs och jämför, här kan du låna 10 000 om du bestämmer dig för det alternativet. Alla människor kan hamna i situationer där lån blir aktuella, även om man gör sitt bästa för att spara pengar året om.

Gör egna julklappar i stället för att köpa dem – det tar lite mer tid, men du sparar mycket pengar.

Att göra egna julklappar är en mycket bra idé, eftersom du då både sparar pengar och ger någon du bryr dig om en unik och personlig present. Dessutom är det ofta mycket roligare att ge bort något man har gjort själv, eftersom det visar att man har lagt ner tid och energi på presenten. Det finns många olika saker man kan göra, och här är några förslag:

  • Sy eller virka något personen har användning för, som vantar, halsduk eller en grytlapp.
  • Måla en tavla. Du behöver ej vara expert på att måla, du kan hitta enklare målningar eller konstförslag på tillexempel Youtube.
  • Ge bort tjänster, som barnvakt, städning eller snöskottning.
  • Gör roliga juldekorationer och ge bort.

Sälj saker du inte använder längre för att tjäna lite extra inför vintern

En av de bästa sätten att tjäna lite extra pengar inför vintern är att sälja saker du inte använder längre. Det finns många olika ställen man kan sälja sina gamla saker, och ofta får man mycket mer än vad man hade trott. Man kan till exempel sälja kläder, skor, smycken, inredning eller leksaker. Oavsett vad du har att sälja, finns det alltid någon som är intresserad av det. Så tveka inte att ta chansen och gör dig av med dina gamla saker – du kommer inte bara att tjäna lite extra pengar, utan också bli av med något som du inte använder längre. Att sälja saker just innan jul är ofta ett perfekt tillfälle då de flesta handlar julklappar då, och kan man då hitta något fint second hand så gör man både plånboken och miljön en tjänst! Så passa på och sälj allt du inte har användning för inför vintern och gör också någon annan glad som kan hitta billiga julklappar!

Det är alltid tråkigt att tänka på hur mycket pengar man kommer behöva spendera inför vintern, och det kan vara svårt att få ihop till allt. Därför har vi tipsat om några enkla saker du kan göra för att spara lite pengar och få ekonomin att gå runt även på vintern.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla