Jämför olika företagslån

företagslån

Är företaget i en fas där fokuset ligger på att utvecklas och att öka omsättningen? I den här texten kommer vi att tipsa er om hur ni kan hitta det bästa företagslånet i den situationen. Företagslån kan vara viktigt i alla faser av företagande – nystartade som väletablerade på marknaden.

Vägen till ett bra företagslån

Behöver ditt företag låna pengar? Då finns det en del saker som företaget kan göra för att få bättre ränta och villkor. 

Stabil ekonomi

  • Grundstenen inför varje företagslån är en stabil ekonomi. Ett företagslån innebär en möjlighet, men också en kostnad. Säkerställ att det finns en återkommande inkomst och sätt upp en kalkyl för att vara säker på att företaget klarar av kostnaden.
    Tänk igenom alternativen
  • Behöver företaget ett lån? Ibland kan det finnas andra möjligheter genom att lägga om strategier eller fokusera på något helt annat. Innan ni ansöker om lån bör ni analysera situationen och uppdatera er affärsplan.
    Jämför lån online
  • Den bank som företaget använder till alla övriga ärenden behöver inte per automatik ha det bästa lånet. Även om företaget använder SEB i vanliga fall behöver inte SEB:s företagslån vara det självklara valet. Använd en låneförmedlare online för att jämföra räntor och villkor på ett enkelt sätt. 

Aldrig har det varit enklare att jämföra företagslån online. Genom att ta sig tid till att noggrant tänka över alternativen går det att hitta en bra lösning. Varje situation är unik och kräver sin egen lösning.

Företagslån med säkerhet

Företagslån med säkerhet

Företagslån innebär alltid en kostnad i form av ränta och eventuellt övriga avgifter. Det finns sätt att minska den kostnaden. Att ansöka om ett företagslån med säkerhet är vanligt. Vad som agerar säkerhet kan variera mellan företag.

Allt från en fastighet med stort värde till en immaterialrätt. Är ni osäker på vad som skulle kunna agera säkerhet kan ni bolla med exempelvis den som ansvarar för er ekonomi eller banken som ni vill låna av.

Ett företagslån till ett nystartat företag kan kräva en borgenär. Borgenär betyder att någon går i god för att företaget kommer att kunna betala skulden. Om skulden inte kan betalas kommer istället borgenären att krävas på pengar. Exempelvis en ägare kan gå i borgen som privatperson eller moderbolaget.

Att antingen ha en säkerhet för lånet eller att söka med en borgenär ökar chansen att få ett företagslån och även att erbjudas ett företagslån med bra ränta och villkor. 

Kan vi få ett företagslån?

Kan vi få ett företagslån?

En vanlig fråga är “kan vi få ett företagslån?”. Det finns inte ett säkert svar på den frågan. Vid varje ansökan om företagslån gör banken en individuell bedömning. Några krav är generellt att företaget är registrerat i Sverige, har en god omsättning och har minst ett bokslut.

När det gäller nystartade företag kan det finnas särskilda krav som banken granskar lite extra. Uppfyller företaget dessa krav kan ni alltid prova att ansöka om ett företagslån – det är enda möjligheten att få ett absolut svar på frågan.

Banken ser till helheten för att bedöma er betalningsförmåga. Ibland kan de också granska er affärsplan så att den både är realistisk och långsiktig. Eftersom att företagslån i många fall handlar om större summor är det viktigt med en bra bedömning. 

Företagslån ska göra nytta och hjälpa er att växa!

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla