Så sparar svenskarna pengar i vinter

Som du med allra största säkerhet redan är medveten om så kan den kommande vintern bli väldigt tufft för svenska konsumenters plånböcker och privatekonomier. Samtidigt så finns det några saker som man kan göra för att se till att man klarar sig så bra som möjligt ur vintern.

Även om det här en hemsida som primärt delar med sig av tips på hur man kan tjäna pengar så är varje sparad krona positivt sett ur ett privatekonomiskt perspektiv. Genom dessa enkla tips så kan man spara hundralappar varje månad, någonting som sett över tid kan göra stor skillnad. Även om det kan vara roligt att spela på casinon med välkomstbonus eller gå ut och äta så gäller det också att man tänker om kring sin budget för att se till att man inte hamnar i en tuff ekonomisk sits.

Elpriset

El och energipriser är för många det som oroar mest inför den kommande vintern. Elpriset har på de senaste månaderna exploderat i pris och det är många som har öppnat elräkningen för att mötas av en astronomisk summa. Men samtidigt så är priset på el inte detsamma under hela dagen.

Elpriset följer lagen om utbud och efterfrågan, vilket i sin tur betyder att elen är mycket billigare under natten. På grund av detta så kan det vara klokt att exempelvis ladda sin elbil under natten, eller använda tvättmaskin, diskmaskin och andra vitvaror på natten för att minska kostnaden för användningen.

Installera energisnåla lampor

Detta är ännu en sak som man kan göra för att kostnaden för sin elanvändning. Om du fortfarande använder dig av glödlampor så kan det vara hög tid att se över detta och byta över till LED. LED-lampor är aningen dyrare att köpa men har samtidigt en mycket längre brinntid än traditionella glödlampor. Samtidigt så drar dessa mycket mindre el och kan därför hjälpa till med att spara pengar i det långa loppet, samtidigt som man gör klimatet en tjänst på samma gång.

Handla på extrapris och frys in

Men det är inte bara elpriserna som har rusat, utan även kostnaderna i matbutikerna har skenat iväg på senare tid. Till följd av detta så är det viktigt att man ser till att man tänker efter innan man handlar och kanske väljer ett billigare alternativ.

Samtidigt så gäller det att man använder sig av extrapris när det finns tillgängligt. Genom att använda sig av en app såsom matkollen så kan man säkerställa att man inte missar några erbjudanden och alltid handlar där det är billigast. Samtidigt så kan det vara smart att köpa stapelvaror i större knippen för att sedan frysa in och plocka ut allt eftersom man använder varorna.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla