Vikten av att jämföra lån innan du skriver på någonting och annat viktigt att ha koll på

Bild på hur man jämför lån

En övervägande majoritet av alla svenskar kommer några gånger i livet att teckna upp sig på olika lån. Ett lån kan vara ett kraftig ekonomiskt verktyg som möjliggör köp som annars inte hade varit möjligt. Samtidigt så är det inte ovanligt att man har en hel del frågetecken kring hela processen och vad som är viktigt att tänka på när man överväger att teckna upp sig på ett lån av något slag.

Idag så är det inte bara att promenera ner till din närmsta bank och boka ett möte för att be om ett lån. Idag så kan man istället hitta gott om information och olika erbjudanden om lån på nätet, både från etablerade banker och mindre låneföretag. Med allt detta så är det inte särskilt konstigt att man känner sig överväldigad.

I den här texten kommer vi att prata om varför det är så oerhört viktigt att göra en lönejämförelse innan man tecknar upp sig på ett lån, hur man effektivast jämför lån samt andra saker som är bra att ha koll på.

Så kan du enkelt och smidigt göra en lånjämförelse

Så kan du enkelt och smidigt göra en lånjämförelse

Om du går i lånetankar så har du säkert redan varit inne på din banks hemsida och använt deras egen tjänst för att räkna ut hur ett lån via dem hade sett ut med räntor och annat. Sverige är ett av de länder som är allra lojalast mot sin egen bank.

Chansen att du har samma bank som dina föräldrar är mycket stor och det är sällan som svenskar byter bank.

Detta i sin tur kan leda till att man tecknar upp sig på lån som är långt ifrån fördelaktiga ur ett ekonomiperspektiv. Det är istället bättre att du jämför banklån och lån från andra långivare för att hitta det som passar bäst på ens situation.

Istället för att du ska behöva klicka dig runt från hemsida till hemsida så är det mycket smidigare att använda dig av en tjänst där du kan jämföra lån direkt. Enklare är en tjänst som jämför lån och som är helt oberoende och som finns till för att ge konsumenter en bättre överblick kring hur deras val ser ut.

Jämför banker bolån

Jämför banker bolån

Ett bolån är det absolut största lånet som du förmodligen kommer att teckna upp dig på under ditt liv. Ett bolån är ett av få sätt som man faktiskt kan ha möjlighet att köpa en bostad från första början och eftersom man betalar av under en så lång tid så är det väldigt viktigt att du jämför banker för bolån innan du tecknar upp dig på någonting. 

Alla banker tillhandahåller mer eller mindre samma villkor, men det finns vissa som har särskilda erbjudanden. Även detta talar för att du bör jämföra bankers bolånränta för att hitta det bästa för dig och din ekonomi.

När du gör en lånejämförelse för att hitta det bästa bolånet så kan du spara dig själv stora summor över tiden som du betalar av lånet, någonting som lämnar mer pengar över till något roligare. Att göra en jämförelse via Enklare eller liknande är väldigt vanligt när man ska teckna ett bolån, och idag så är det både väldigt vanligt och väldigt klokt att en lån jämförelse genomförs innan någonting skrivs under.

Jämför räntan för privatlån

Ett privatlån är ett lån som oftast sträcker sig någonstans mellan 10 – 300 000 kronor och som kan användas för en lång rad olika ändamål. Det vanligaste är för att finansiera ett köp av en bil eller renovering av bostad, även om det finns en lång rad olika anledningar till varför folk väljer att teckna upp sig på ett lån.

Till skillnad från ett bolån så kan räntan här skilja sig rätt mycket från långivare till långivare och därför är det ännu viktigare att om du är intresserad av att låna pengar jämför vilka olika val du har.

Den bästa långivaren för din situation behöver inte vara en bank

Idag så är det inte bara banker som erbjuder möjligheten att låna pengar. Det finns gott om företag som har specialiserat sig på att tillhandahålla olika former av lån till människor som antingen inte vill vända sig till banken, eller som har svårt att få ett låneerbjudande från en etablerad bank.

Ett exempel på detta är Enklare.se som hjälper deras kunder att jämföra och hitta det billigaste lånet:

 
0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla